SportBase

Ragbijaši BiH deseti na Evropskom prvenstvu

Sport | 10:54

Reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na deseto mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju 7 - grupa B, koje je održano u Zagrebu.


Ovaj turnir predstavljao je i drugi krug kvalifikacija za naredne Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine. 

Nakon nastupa na turniru Grupe C, ragbijaši Bosne i Hercegovine otputovali su u znatno izmijenjenom sastavu i uz malo više sportske sreće mogli su osvojiti tri-četiri mjesta više. 

U prve dvije utakmice zabilježena su dva poraza.

U trećem meču sa selekcijom Srbije vodili smo do posljednjih minuta, kada je odlučilo iskustvo protivnika. Ovaj rezultat je Srbiji donio prvu poziciju, a reprezentacija BiH je ostala na četvrtoj poziciji u grupi. 

Drugog dana takmičenja, u prvoj utakmici razigravanja, Bosnu i Hercegovinu savladala je reprezentacija Grčke 19:7, a već dobijenu utakmicu s Bugarskom nakon kardinalnih grešaka u odbrani izgubili smo rezultatom 33:17 i osvojili deseto mjesto. 

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupali Fetić Mirsad, Topčić Semir, Ahmić Nejro, Kavazović Armin, Topalović Adis, Oruć Haris, Spahić Fadil, Smajlović Samed, Zadić Armin, Subašić Sabahudin, Hamzić Adnan i Bišić Mahir, a selektor je bio Radomir Petković. 

U konačnom poretku stanje je slijedeće: Irska, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Norveška, Švicarska, Slovačka, Malta, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Austrija i Grčka. 707AV-1